Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsavgifter och medlemsförmåner


Anläggningsavgifterna för 2022

Hej vänner,


För ca 2,5 år sedan gjorde vi en analys som visade på att OM vi inte lägger om skutan och ökar på våra intäkter rejält, så kommer vi tvingas avveckla vår fina förening om ca 5 år. Föreningen hade gjort minusresultat i några år samtidigt som vi inte gjorde några avskrivningar för exempelvis underlaget i ridhuset. Det skulle betyda att om några få år behöver vi byta underlag (för att hålla fortsatt bra klass) utan att ha några pengar till det. Att låna mer kapital för att finansiera nytt underlag, nytt tak på medborgarhuset eller andra större kostnader är ingen hållbar lösning. Därför finns det bara en lösning framåt och det är att öka intäkterna. Intäkter kommer av att vi arrangerar stora tävlingar, som kräver insatser ifrån medlemmar. Ett otroligt roligt arbete som förutom att det skapar bra intäkter också skapar en väldigt fin sammanhållning i klubben. Om vi är många medlemmar som hjälper till i samband med dessa tävlingar (före, under och/eller efter) så blir det mer hållbart för alla utan risk att "bränna" ut ett fåtal medlemmar. Om ingen skulle arbeta alls skulle vi inte få några intäkter via tävlingar, vilket i sin tur skulle leda till att varje medlem skulle behöva betala avsevärt mycket mer än 5.000 kr för att vi skulle klara av att ha en anläggning som den vi har. Av ovanstående skäl, har vi valt att skapa en modell där det lönar sig bättre att vara med och bidra med arbetstimmar.

Hoppas att vi alla får ett fantastiskt 2022.

Många hälsningar
Styrelsen
__________________________________________________________________________ 

Anläggningsavgift 2022

Antalet timmar är per innevarande år 1/1-1/12

1. Vid 50 timmars arbete/år ingen anläggningsavgift. (Anl 1) (Medlemskap krävs)

2. Vid 80 timmars arbete/år ingen anläggningsavgift och fria anmälningsavgifter begränsat
på max 2 hästar per hemmatävling (ej Pay & Jump/Pay & Ride), övriga hästar 50 % rabatt på anmälningsavgifterna. (Anl 2) (Medlemskap krävs)

3. Anläggningsavgift Familj med barn på samma adress t.o.m. 18 år + 40 timmar på de
olika alternativen. (Anl 3) (Medlemskap krävs)

Ovanstående för att fullt premiera viljan att arbeta!

Minst hälften av timmarna i det alternativ man väljer ska vara utförda senast 31/7 2022 då största delen av tävlingsaktiviteter sker första delen av året. Timmar som ej utförts 1/12 innevarande år faktureras med 100 kr per ej utförd timme och skall betalas senast 31/12. Man kan ej ingå nytt ¨avtal¨ förrän tidigare avgifter är betalda.

Exempel; Medlem har under året valt anläggningsavgift enligt alternativ 1 och ska således arbeta 50 timmar fram t o m 2022-11-30. Medlemmen har arbetat och registrerat 37 timmar fram till det datumet varpå medlemmen skall betala 1300 kr (13 timmar x 100 kr) senast 2022-12-31.

4. Anläggningsavgift utan arbete (Anl 4) (Medlemskap krävs)
a.
Årsavgift 5000 kr per person. Familj +3000 kr
b. Halvårsavgift 3000 kr per person. Familj +1800 kr
c. Månadsavgift 1000 kr per person (ingen familjerabatt)

5. Anläggningsavgift för organiserad träning 1 gång per vecka under 1 termin 750 kr. Varannan vecka under 1 termin 400 kr. Familj 1300/700 kr. (Anl 5)

6. Engångsavgift vid organiserad träning 75 kr per ekipage.

7. Engångsavgift övrig ridning 150 kr. Max 4 gånger/år.

Maila ditt anläggningsval (tex. Anl 1) till This is a mailto link

Samtiliga avgifter betalas in till klubbens bankgiro 416-4919.

För medlemmar som arbetar men som inte behöver lösa anläggningsavgift kan ersättning ske i form av att 4 timmars arbete motsvarar ersättning för 1 anmälningsavgift vid tävling, alternativ engångsavgift i ridhuset. Max 2 starter ersätts/tävling. Detta gäller tävlingar arrangerade av Fjälkestads ridklubb.

Arbete på anläggningen innebär att delta på arbetsdagar, vara funktionär på tävling eller delta i förberedelsearbete inför tävling, iordningställande efter tävling, klippa gräs, bygga eller förbättra vår anläggning samt annat arbete som styrelsen beslutar.

Om ni känner att ni har svårt att få ihop era timmar finns alltid möjlighet att kontakta någon i styrelsen för att förhöra er om vad som behöver göras.

Arbetade timmar registreras framöver enbart digitalt. Tidigare arbetskort ska ej längre användas. Om du väljer alternativ 1-4 ska du ha betalt medlemsavgift innan du får tillgång till anläggningen.

Registrera arbetstimmarna genom att klicka på följande länk;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdM0kjlESntGhSeMyeu_GVbo7wdYN2U7GCyV2uMiuHBfEXie Q/viewform

Eventuella frågor kring anläggningsavgift besvaras gärna av Elin Smith, 070-1106680, eller mail till This is a mailto link

Uppdaterad: 03 FEB 2021 19:21 Skribent: Ingegerd Karlson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Fjälkestads RK - Ridsport
Michaela Lind, Bäckåkersvägen 1
29151 Kristianstad

Besöksadress:
Fjälkestads Ridklubb, ridhus och tävlingsanläggning, Fjälkestadsvägen 414
29194 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: fjalkestadsridklubb@...

Se all info